Viherkasveista piristystä työympäristöön

Viherkasveista on monia etuja. Ne ovatkin suuressa suosiossa ja saaneet paikkansa osana sisustus- ja toimistosuunnittelua perinteisempien kotipihojen sekä julkisten puistoalueiden ohessa. Kasvit koristavat koteja kaikkialla maailmassa niin sisällä kuin ulkona puutarhassakin. Julkisten rakennusten edustoja ja ulkotiloja ovat kautta aikain kaunistaneet erilaiset viheristutukset, pensasaidat, erikorkuiset puulajikkeet ja eri vuodenaikoina kukkivat kasvit monivärisine kukintoineen.

Yhä useampi työympäristökin panostaa luomaan viherkasveilla silmiä miellyttävän ympäristön. Tutkimukset ja kokemukset osoittavat, kuinka kasvit työympäristössä parantavat huoneilmaa ja työviihtyvyyttäkin. Kasveilla on siis lukuisia muitakin hyötyjä kuin pelkkä ilo silmälle!

Vihreät toimistot

Erityisesti viherkasveista on hyötyä toimisto- ja työympäristössä. Ne luovat viihtyvyyttä ja kaunistavat usein askeettisiakin toimistoja, mikä osaltaan auttaa luomaan positiivisen ja inspiroivan työympäristön. Ne ovat myös tärkeitä koristeita yrityskuvan luomisen apuna. Kasvit todistetusti puhdistavat huoneilmaa ja muuttavat ilman hiilidioksidia hapeksi, mikä tekee huoneilmasta happirikkaampaa ja luo terveellisen työskentely-ympäristön. Mitä enemmän viherkasveja huoneessa on, sen parempi ilmanlaatu on.

Yritysten pihassa kasvit puolestaan tarjoavat varjoa ja kaunistavat yleiskuvaa. Niillä voi varjostaa parkkipaikkaa, viihtyisää ulkopöytää tai ikkunoita. Kasvit blokkaavat sisään pääsevää valoa, jonka häikäisy tietyissä toimistotiloissa voi olla kiusallista.

Ammattilaiset neuvovat mielellään

Kasvit on otettava huomioon osana sisustus- ja pihasuunnittelua. Yrityksen on kannattavaa hankkia apua kasvien suunnittelussa. Esimerkiksi Plantinavia tarjoaa täyden palvelun kasvipalveluita suunnittelusta, ostoon, istutukseen ja tarvittaessa myös hoito-, leikkaus- ja lannoitusneuvontaan. Ammattilaisten avulla tiloista ja pihoista saadaan toimivia kokonaisuuksia ja taataan, että jokainen kasvilaji sijoitetaan sopivaan paikkaan. Lämpö, aurinko, kosteus ja muut tekijät täytyy ottaa huomioon.

Plantinavian sivustolta löytyy kattava valikoima erilaisiin tiloihin soveltuvia kasveja sisä- ja ulkoistutuksiin sekä pensasaitoja. Pensasaitakasvit ovat komeita ja suhteellisen helppohoitoisia lisiä piha-alueisiin yksittäisinä istutuksinakin. Rivistöllä niistä voi muodostaa kevät-, kesä- ja syksyaikaan kukoistavan aidan, joka tarjoaa näkösuojaa ja selkeät rajat alueelle. Aitaa voi leikata haluamansa korkuiseksi hoidon yhteydessä. Talvenkin aikana aita toimii, sillä paljaatkin oksat keräävät lunta ja näin takaavat jälleen näköesteen, mikäli sellaiselle on tarvetta.